top of page

"Miksi urheiluseurojen tulisi kehittää strategia" - Osa I

Päivitetty: 19. jouluk. 2023

Tämä on yleinen kysymys, johon törmää urheiluseurojen strategioiden kanssa. Jos asiaa ei sanota ääneen niin se liian usein vähintäänkin näkyy seuran toiminnassa. Seuralla ei ole strategiaa, se on vain ympäripyöreitä "hienoja" sanoja, sitä ei ole jalkautettu oikein tms.


Perusteet, sille miksi urheiluseuralla tulisi olla strategia, ovat moninaiset ja tämän vuoksi käsittelenkin asiaa usemmassa tulevassa blogikirjoituksessa perusteellisesti. Tässä ajatusta tulevien kirjoitusten sisällöistä sekä alla ensimmäinen osa kirjoituksesta.


Onko teidän seurallanne mielestäsi kunnon strategia, joka näkyy arjessa?

  • Kyllä

  • Ei
Johdanto

Urheiluseurat yhteisön tärkeänä osana


Urheiluseurat ovat tärkeä osa yhteisöä, ja ne tarjoavat paikan harrastaa liikuntaa ja urheilua sekä edistävät terveyttä ja hyvinvointia. Urheiluseuroilla on myös sosiaalinen merkitys, sillä ne luovat yhteisöllisyyttä ja tarjoavat paikan ihmisten kohtaamiselle. Seurat tarjoavat monille ihmisille tärkeän harrastuksen ja yhteisön, jossa he voivat kehittyä ja saavuttaa tavoitteitaan.


Urheiluseurat ovat kuitenkin myös organisaatioita, jotka tarvitsevat selkeää johtamista ja strategiaa menestyäkseen. Strategian avulla urheiluseurat voivat asettaa tavoitteita ja määrittää toimintansa suunnan. Ilman selkeää strategiaa seurat saattavat hukata resurssejaan ja päätyä toimimaan tehottomasti, mikä voi johtaa jäsenten sitoutumisen heikkenemiseen ja pitkäaikaiseen menestyksen puutteeseen. Siksi on tärkeää, että urheiluseurat tunnistavat strategian merkityksen ja kehittävät selkeän strategian toimintansa tueksi.


Jotta seuratyö ei tuntuisi tältä
Jotta seuratyö ei tuntuisi tältä

Strategian merkitys urheiluseuroille


Strategian merkitys urheiluseuroille on suuri. Strategia on suunnitelma siitä, miten seura tavoittelee menestystä ja kehittää toimintaansa. Strategian avulla seura määrittää toimintansa suunnan ja prioriteetit sekä valitsee tarvittavat resurssit ja aikataulut. Strategia auttaa myös varmistamaan, että seura toimii tehokkaasti ja että sen toiminta tukee sen tavoitteita.


Urheiluseurojen toimintaympäristö on muuttunut vuosien varrella. Seurojen on kilpailtava jäsenistä, sponsoreista ja varoista muiden paikallisten ja kansallisten toimijoiden kanssa. Lisäksi seurat joutuvat kohtaamaan muutoksia esimerkiksi lainsäädännössä, taloudessa ja teknologiassa. Siksi seurat tarvitsevat selkeän strategian, joka auttaa niitä sopeutumaan muutoksiin ja pysymään kilpailu- ja ennen kaikkea toimintakykyisinä.


Strategian kehittäminen voi olla haastavaa, mutta se on tärkeää seuran menestyksen kannalta. Hyvä strategia auttaa seuraa saavuttamaan tavoitteitaan ja menestymään pitkällä aikavälillä. Siksi on tärkeää, että urheiluseurat tunnistavat strategian merkityksen ja panostavat sen kehittämiseen.


Strategian kehittämisen haasteeseen vastaamaan onkin juuri kyseinen Seurastrategia blogi ja nettisivut luotu, jotta strategia ei tuntuisi suurelta, kesyttämättömältä möykyltä ja jotta seurat saisivat vinkkejä, neuvoja ja apua strategian suunnittelussa, luomisessa ja toteuttamisessa helposti lähestyttävässä muodossa.

70 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

תגובות


bottom of page