top of page
Kuva Aleksi Dahlmanista

Aleksi Dahlman

Seurastrategian perustaja

Sähköposti:

Työpaikka:

Muuramen Voimistelu- ja urheiluseura Yritys ry

Titteli:

Toiminnanjohtaja

Koulutus:

Liikuntajohtaminen, liikunnanohjaaja (YAMK), Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu 

Minusta

Olen 29-vuotias kolmen lapsen perheenisä Keski-Suomesta. Työskentelen urheiluseura Muuramen Yritys ry:ssä toiminnanjohtajana. Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja (YAMK), erikoistumisenani liikuntajohtaminen. Tämä sivusto on kyseisen koulutuksen opinnäytetyöni tuotos.

Aikanaan päädyin liikunnan pariin oman judoharrastukseni kautta. Sieltä syntyikin, todennäköisesti koko loppuelämän kestävä palo liikuntaa, Kiitos siinä silloisille valmentajilleni. Judon kautta sain myös ensi kosketuksen liikunnan ohjaamiseen. Ensin aloitin apuohjaajana ja siitä etenin pikku hiljaa eteenpäin. Tätä kautta syntyi innostukseni alkaa opiskelemaan liikuntaa. Niinpä päädyin Vierumäelle Haaga-Helia Ammattikorkeakouluun opiskelemaan liikunnanohjaajaksi (AMK). Opinnoissa oli valittavana neljä suuntautumisvaihtoehtoa: kunto- ja terveysliikunta, liikuntapalvelut, kilpa- ja huippu-urheilu sekä soveltava liikunta. Päädyin valitsemaan kilpa- ja huippu-urheilun, joka käytännössä tarkoitti valmennukseen ja seuratyöhön keskittymistä. Opiskeluni osoittivat, että uravalintani oli osunut nappiin.

Jo opintojen ohella aloin työskentelemään Voimisteluseura BounCe Espoossa, ensin tuntiperusteisena valmentajana trampoliinivoimistelun parissa ja opintojeni jälkeen kokopäiväisenä harrastustoiminnan koordinaattorina. Työtehtäviin, kuten seuratyössä yleensä, kuului kaikkea mahdollista vessan pesusta strategian suunnitteluun.

2021 aloitin opinnot jälleen Vierumäellä Haaga-Helia Ammattikorkeakoulussa, tällä kertaa YAMK-opintojen parissa, suuntautuen liikuntajohtamiseen. Opinnot oli kuin suunniteltu urheiluseuran tai -järjestön johtamista ajatellen. Näistä opinnoista koen olleen suurta apua nykyisessä työssäni. Suurin anti opinnoista oli kuitenkin verkostoituminen sekä opiskelukavereiden kanssa lähijaksojen aikana käydyt keskustelut ja kokemusten vaihdot, jotka tarjosivat kurkistuksen muiden organisaatioiden arkeen ja toimintaan mm. yritysmaailmaan, kuntapuoleen ja oppilaitoksiin.

Omassa työssäni sydäntäni lähellä on lasten ja nuorten liikkumisen ja harrastamisen, varsinkin matalakynnyksisen sellaisen, mahdollistaminen. On huolestuttavaa lukea kuinka lapset ja nuoret liikkuvat vähemmän kuin ennen ja kuinka Move-testien tulokset viestivät siitä, että nuorilla tulee olemaan aikuisena työelämässään haasteita selvitä, jos liikuntatottumuksille ei tehdä jotain. Puhumattakaan liikkumattomuuden ja paikallaanolon aiheuttamista 3 mrd. € vuosittaisista kustannuksista.

Lisäksi liikunta-alan arvostamisen liisääminen on mielestäni kokonaisuudessaan tärkeää. Liikunta-alan arvostusta tulisi mielestäni lisätä, sillä se mm. toimii portinvartijana terveydenhuollon palveluiden käyttöön. Liikunta ennaltaehkäiseen terveydenhuollon palveluiden käyttöä, kun terveydenhuolto usein "vain" hoitaa oireita eikä syytä. Tämän arvostamisen tulisi kuitenkin ensin alkaa liikunnan itsensä sisältä. Osoittamalla muille, että toiminta on ansainnut arvostuksen. Arvostus tulisi ansaita toimimalla esimerkillisesti lasten ja nuorten kasvattajana, työnantajana, yhteiskunnallisten keskusteluiden herättäjänä sekä tapahtumanjärjestäjänä.

Historia

Elokuu 2023 - 

Toukokuu 2022 - Heinäkuu 2023

Elokuu 2021 -

Elokuu 2018 - Toukokuu 2022

Elokuu 2015 - Toukokuu 2018

Toiminnanjohtaja, Muuramen Voimistelu- ja urheiluseura Yritys ry

Seuran henkilöstö-, talous-, muutos- ja strateginen johtaminen. Seurassa käynnissä suuri muutos- ja kehitysprossi, jonka avulla seuraa kehitetään ja luodaan seuralla uudenlaisia edellytyksiä toimia ja menestyä.

Toiminnanjohtaja, Kuusamon Erä-Veikot ry

Seuran henkilöstö-, talous-, muutos- ja strateginen johtaminen. Seuran suurin ja tärkein, sekä samalla yksi Suomen suurimmista urheilutapahtumista FIS World Cup Ruka Nordic.

Liikuntajohtaminen (YAMK), Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu

Opiskelun osa-alueina: strateginen johtaminen, talous, viestintä ja markkinointi, vuorovaikutus, tapahtuman tuotanto, liikuntatuotteiden ja palveluiden kehittäminen sekä työelämän kehittäminen.

Harrastekoordinaattori, Voimisteluseura BounCe Espoo ry

Seuran harrastusryhmien koordinointi ja ohjaaminen, seuran ohjaajien lähiesimiestehtävät, seuran toiminnan kehittäminen sekä jäsenrekisteriin ja jäsenasioihin liittyvät tehtävät.

Liikunnanohjaaja (AMK), Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu

Opiskelun osa-alueina: kilpa- ja huippu-urheilu, seuratyö, yhdistystoiminta, tapahtuman tuotanto, liikuntatuotteiden ja palveluiden kehittäminen, projektityöskentely sekä itsensä johtaminen.

Let's Get
Social

  • Whatsapp
  • Facebook
  • Instagram
  • X
  • Linkedin
bottom of page